Er du kommet til denne side direkte fra en søgemaskine gå til YOGA ANANDA STARTSIDE.

Jeg underviser i Hatha yoga.  Ordet er  sammensat af sanskrit ordene ha og tha, sol og måne, og symboliserer helheden i  modsætninger, ligesom f.eks. Yin og Yang, lys og mørke, maskulin, feminin, anstrengt, let, krop og sind.

Der findes mange skoler indenfor Hatha yoga. Jeg har det ikke godt med at tilhøre ét bestemt system, så med grundigt kendskab til klassisk Hatha, og de senere tilkomne skoler Iyengar og Anusara, med flere, sammensætter jeg en yoga som gir fuld mening for mig.

En klasse er som en bølge. Vi starter med blidere stræk for at varme kroppen op, og bevæger os derfra ud i mere udfordrende kropsstillinger (asanas), for endelig at lande blødt igen. Hver klasse afsluttes med en afspænding, hvor krop og sind kan absorbere alt det gode du har gjort for dig selv.

Med respekt for den enkelte deltager kører jeg pt. ikke med niveauer men efter modellen: ”all level” klasser. Alle asanas kan udføres på flere niveauer så du kommer med hvem og hvor du er,  dog undtagen med en propfuld mave. Yoga er for alle: ældre, unge stive og smidige. Skavanker skal jeg bare vide om.  

 En klasse vil oftest bestå af dels mere statiske, dels af  mere dynamiske forløb, flows (vinyasa). Hele tiden med stor opmærksomhed på åndedrættet, nærværet og på detaljerne i alle asanas  for optimalt udbytte i krop og sind. Der vil ofte være små meditationer og åndedrætsøvelser (pranayama) osse. 

Klasserne er afvekslende, komponerede til hver gang.