Er du kommet til denne side direkte fra en søgemaskine gå til YOGA ANANDA STARTSIDE..
Hvad er yoga, spurgte han
Uhh, den er stor, svarede jeg. Yoga er mange ting. En ældgammel videnskab, en filosofi, en række teknikker der afspænder og styrker krop og sind…  og et livslangt studie.
Er det religion, spurgte han.
Ha, ha, det er sjovt at så mange mænd har den idé. Du kan da godt gøre det til religion, du kan gøre alt muligt til religion hvis du vil. For mig  er det ikke, men det er helt bestemt spirituelt. For mig er det en praksis og en måde at leve på, et redskab til personlig udvikling, til at finde stilheden indeni og til at holde min krop bevægelig, rank og sund og mit sind mere klart og i bedre balance.
 
Jeg kender en der går til yoga, sagde han. Hun siger det er hendes gymnastik.

Fint nok, sagde jeg, hun har ramt "verdens mest intelligente gymnastik" for nu at citere min gode lærer Simon.  Det har fat i alt: musklerne, smidigheden, nervesystemet,  åndedrættet, organerne, blodomløbet, det hele, og du skal være så nærværende at der ikke er plads til at din hjerne render rundt alle vegne samtidig, så det afstresser osse,  og det er da noget vi har brug for i denne verden.
 Hun havde godt nok en kort lunte, grinede han, men den er blevet lidt længere.
Det tror jeg på, sagde jeg, for du kommer i bedre kontakt med dig selv, i bedre balance. Det er min erfaring, men yoga er så meget og vi kommer vel hver især med vores intentioner og sådan skal det bare være.